Complementaire zorg voor jou

 

Wat doe ik?

Tijdens het consult zal ik veel vragen stellen om tot een TCM-diagnose (TCM = Traditional Chinese Medicine) te komen, alsook de tong bekijken en de pols voelen. De behandeling wordt hierop afgestemd. Wanneer nodig of gewenst, kan ik ook gebruik maken van de Lecher antenne en connectie-sensor.

Op basis van de diagnose behandel ik een aantal punten met acupunctuurnaaldjes of met de laserpen. Het laserlicht stimuleert de mitochondriën en de cellen en geeft dit ‘signaal’ door via de meridianen. Het is een heel goed alternatief wanneer iemand liever niet met naalden behandeld wordt, om welke reden dan ook.

Daarnaast werk ik met ‘elektrische moxa-pen’, een ‘moxa-lamp’ en ‘cupping’ wanneer daar aanleiding voor is. Moxa is een kruid (bijvoet – Artemisia vulgaris) dat meestal als een sigaar is opgerold en kan worden aangestoken. De ‘moxa-sigaar’ wordt dan dicht bij bepaalde acupunctuurpunten gehouden zodat de warmte die vrijkomt een gunstig effect heeft op het lichaam. De ‘elektrische moxa-pen’ is een apparaat dat ook intense warmte produceert en infrarode straling, net zoals moxa dat doet. Het heeft dus de gunstige werking van de moxa, zonder de rook of de geur die bij moxa vrijkomt. Op dezelfde manier werkt een ‘moxa-lamp’ of ‘TDP-lamp’, deze is groter en behandelt een groter gebied met warmte.

Bij cupping worden en grotere of kleinere cups op de huid gezet en er wordt in de cup een lichte tot matige vacuüm gecreëerd. Dit bevordert de lokale doorbloeding en kan een ontspannend effect hebben op de weefsels.

 

Welke klachten?

Bij heel veel verschillende soorten klachten kan acupunctuur verlichting geven en ondersteuning bieden, met name bij pijnklachten, overgangsklachten, fertiliteitsproblemen, hoofdpijn, hooikoorts (-achtige) klachten of emotionele problemen.

Zie deze lijst met behandelingsmogelijkheden van acupunctuur, uitgegeven door de beroepsvereniging NVA.

Acupunctuur zorgt dat het lichaam weer meer in balans komt. In de TCM (Traditional Chinese Medicine) wordt heel simpel gesteld dat ziekte een ‘disbalans tussen Yin en Yang’ is. Dus wanneer die balans tussen Yin en Yang weer hersteld wordt, zal er ook geen ziekte zijn. Soms is de disbalans al zo lang aanwezig en zo ver gevorderd dat die niet helemaal meer hersteld kan worden, maar er kan meestal wel verbetering van de klachten verkregen worden. Een voorbeeld hiervan is artrose, een chronische en pijnlijke aandoening van één of meerdere gewrichten. Acupunctuur kan niet de artrose wegnemen, maar het kan wel de doorbloeding van de gewrichten en spieren verbeteren en maken dat er minder pijn is. Wil je meer informatie of acupunctuur jou kan helpen, neem dan contact met me op.
 

Hoe vaak behandelen?

Hoe vaak en hoe lang er behandeld moet worden, verschilt per patiënt en is afhankelijk van hoe lang de klachten al bestaan. Ik adviseer om minimaal drie behandelingen te geven voor we kijken of er genoeg resultaat is om door te gaan. Deze eerste behandelingen kunnen wekelijks zijn, of met 4 tot 6 weken ertussen; dat verschilt per patiënt, hangt af van de klacht en of er bijkomende druppels gegeven worden.

Nadien, zolang het goed gaat, is een ‘onderhoudsbehandeling’ te adviseren om te zorgen dat het lichaam in balans houdt; meestal is dit 1 of 2 keer per jaar. Acupunctuur wordt van oorsprong vooral preventief gebruikt. “Voorkomen is beter dan genezen”.

Een citaat uit de Huang Di Nei Jing Su Wen, een van de oudste geschriften over acupunctuur:
Treating an illness after it has begun is like suppressing revolt after it has broken out. If someone digs a well only when thirsty, or forges weapons only after becoming engaged in battle, one cannot help but ask: Aren’t these actions too late?”

Voeding

Gepaste voeding, afgestemd op een individu en de seizoenen is belangrijk. Voeding kan worden gebruikt om een ziekteproces te beïnvloeden en wanneer een lichaam ‘in evenwicht is’, om dat zo te houden. Ik kan bij het consult voedingstips geven wanneer dat wenselijk is.

Waar werk ik? 

Dinsdag van 13:00 tot 17:30 

Centrum de Linde
Jachtlaan 15
3721 CA Bilthoven

Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en in de directe omgeving, geen betaald parkeren.

Telefoon: 06-15 36 43 97 (ma t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00)
e-mail: info@centrumvoorholisme.nl

Als ik aan het werk ben, kan ik niet de telefoon aannemen. Je kan een bericht inspreken, een mail sturen of een whatsapp bericht sturen, ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

 

LET OP: vanwege drukte in de praktijk is er op het moment een (tijdelijke) patiëntenstop ingelast. Je kan zeker contact met me opnemen om te overleggen of je op de wachtlijst wil komen te staan. 


Tarieven acupunctuur

TCM-consult en acupunctuurbehandeling per 1 februari 2022

1e consult (±90 minuten) €75,-
Vervolgconsult (45-60 minuten) €55,-
Kort consult (max 30 minuten) €35,-

Tarieven holistische behandeling

Consult met meting Lecher antenne, voeding en medicatie uittesten/ doormeten per 1 februari 2022

1e consult (90-120 minuten) €90,-
Vervolgconsult (±60 minuten) €80,-

Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Vergoeding door verzekering

Als je aanvullend verzekerd bent dan wordt de behandeling (deels) vergoed, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en polis. Zie ook:
www.zorgwijzer.nl/vergoeding/acupunctuur#vergoedingen

Aangesloten bij de beroepsverenigingen NVA en koepelorganisatie KAB.

Betalingsmogelijkheden

Je kan pinnen of contant betalen.

KvK 67068308

Lid IVAS
Lid SNVA

Lid NVA
Lid KABCENTRUM VOOR HOLISME | info@centrumvoorholisme.nl | 06 - 15 36 43 97

CENTRUM VOOR HOLISME
info@centrumvoorholisme.nl | 06 - 15 36 43 97

CENTRUM VOOR HOLISME
info@centrumvoorholisme.nl
06 - 15 36 43 97

Ontwerp: MOSCHDESIGN | Realisatie: De Goudse Wolf