De behandeling van jouw paard

 

Wat doe ik?

Ik ben dierenarts voor gezelschapsdieren en doe geen reguliere consulten of behandelingen bij paarden. Ik heb me gespecialiseerd in TCM (Traditional Chinese Medicine) en andere complementaire behandelmethoden. Tijdens het acupunctuur-consult kijk ik naar het dier en wanneer ik het idee heb dat jouw dier reguliere of andere zorg nodig heeft, verwijs ik je door naar je eigen dierenarts of naar bijvoorbeeld een osteopaat of andere manueel therapeut.

Tijdens het consult stel ik een TCM-diagnose en de behandeling wordt daarop afgestemd.
 

Welke klachten?

Bij heel veel verschillende soorten klachten kan acupunctuur verlichting geven en ondersteuning bieden.

Acupunctuur, ook wanneer gecombineerd met kruiden of homeopathische druppels, zorgt dat het lichaam weer meer in balans komt. In de TCM (Traditional Chinese Medicine) wordt heel simpel gesteld dat ziekte een ‘disbalans tussen Yin en Yang’ is. Dus wanneer die balans tussen Yin en Yang weer hersteld wordt, zal er ook geen ziekte zijn. Soms is de disbalans al zo lang aanwezig en zo ver gevorderd dat die niet helemaal meer hersteld kan worden, maar er kan meestal wel verbetering van de klachten verkregen worden. Een voorbeeld hiervan is artrose, een chronische en pijnlijke aandoening van één of meerdere gewrichten. Acupunctuur kan niet de artrose wegnemen, maar het kan wel helpen in de doorbloeding van de gewrichten en spieren en maken dat er minder pijn is.

Hoe vaak behandelen?

Hoe vaak en hoe lang er behandeld moet worden, verschilt per patiënt en is afhankelijk van hoe lang de klachten al bestaan. Ik adviseer om minimaal drie behandelingen te geven voor we kijken of er genoeg resultaat is om door te gaan. Deze eerste behandelingen kunnen wekelijks zijn, of met 4 tot 6 weken ertussen; dat verschilt per patiënt, hangt af van de klacht en of er bijkomende supplementen gegeven worden. Nadien, zolang het goed gaat, is een ‘onderhoudsbehandeling’ te adviseren om te zorgen dat het lichaam in balans houdt.

 

Tarieven acupunctuur paard

Holistisch-consult met behandeling per 1 januari 2024

  • 1e consult/ intake (60-90 minuten) €99,-
  • Vervolgconsult (ca 60 minuten) €85,-
  • Kort consult/ alleen behandelen (ca 30 minuten) €45,-
 
  • Reiskosten: Straal rondom De Bilt < 20 km: gratis
  • Reiskosten: Straal rondom De Bilt > 20 km (in overleg): €0,40 per km

Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren zonder geldige reden worden afgezegd, zullen in rekening gebracht worden.
 

Vergoeding door verzekering

Als je dier verzekerd is dan kan de behandeling (deels) worden vergoed, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en (aanvullende) polis.

Aangesloten bij de beroepsverenigingen IVAS en SNVA.
 

Betalingsmogelijkheden

Via een betaalverzoek of overschrijven.

KvK 67068308

Lid IVAS
Lid SNVA

CENTRUM VOOR HOLISME | info@centrumvoorholisme.nl | 06 - 15 36 43 97

CENTRUM VOOR HOLISME
info@centrumvoorholisme.nl | 06 - 15 36 43 97

CENTRUM VOOR HOLISME
info@centrumvoorholisme.nl
06 - 15 36 43 97

Ontwerp: MOSCHDESIGN | Realisatie: De Goudse Wolf