De behandeling van jouw hond, kat of konijn

 

Wat doe ik?

Op het moment werk ik voor 'kleine huisdieren' alleen bij holistische praktijk Den Hoek, op woensdagen en donderdagen.
Let op: hier zijn de voor de praktijk Den Hoek geldende tarieven en voorwaarden van toepassing.

Telefonisch consult

Het is mogelijk om direct bij mij een telefonisch consult aan te vragen voor uw hond, kat of konijn. Wellicht kan ik telefonisch advies geven. Om een telefonisch consult aan te vragen, klik je hier.

 

Alhoewel ik dierenarts ben, doe ik in principe geen reguliere consulten of behandelingen bij honden, katten of konijnen. Ik heb me gespecialiseerd in TCM (Traditional Chinese Medicine) en andere complementaire behandelmethoden. Tijdens het acupunctuur-consult kijk ik naar het dier en wanneer ik het idee heb dat jouw dier reguliere zorg nodig heeft, verwijs ik je door naar je eigen dierenarts of een specialist.

Tijdens het consult stel ik een TCM-diagnose en de behandeling wordt daarop afgestemd. Wanneer nodig of gewenst, kan ik ook gebruik maken van de Lecher antenne en connectie-sensor.

Veel mensen vragen zich af of hun dier goed zal reageren op de acupunctuurnaalden, of dat het ze er misschien onrustig van worden. Vaak zijn ze verbaasd over hoe rustig hun huisdier wordt van de acupunctuur. Ik maak ook graag gebruik van een laserpen om acupunctuurpunten te stimuleren, in plaats van naaldjes. Het laserlicht stimuleert de mitochondriën en de cellen en geeft dit ‘signaal’ ook door via de meridianen. Met name om punten op de pootjes te behandelen is de laser een uitkomst, omdat niet ieder dier naaldjes daar prettig vindt. In bepaalde gevallen geef ik de voorkeur om juist wél naaldjes te gebruiken, het hangt van de locatie en indicatie af.

Daarnaast werk ik met de ‘elektrische moxa-pen’ wanneer daar aanleiding voor is. Moxa is een kruid (bijvoet – Artemisia vulgaris) dat meestal als een sigaar is opgerold en kan worden aangestoken. De ‘moxa-sigaar’ wordt dan dicht bij bepaalde acupunctuurpunten gehouden zodat de warmte die vrijkomt een gunstig effect heeft op het lichaam. De ‘elektrische moxa-pen’ is een apparaat dat ook intense warmte produceert en infrarode straling, precies van dezelfde golflengte als moxa. Het heeft dus de gunstige werking van de moxa, zonder de rook of de geur die bij moxa vrijkomt.
 

Welke klachten?

Bij heel veel verschillende soorten klachten kan acupunctuur verlichting geven en ondersteuning bieden, met name bij pijnklachten. Ook bij verteringsproblemen, huid- en jeukklachten, herhaaldelijk ontstoken oren of anaalklieren kan acupunctuur veel doen.

Acupunctuur, ook wanneer gecombineerd met kruiden of homeopathische druppels, zorgt dat het lichaam weer meer in balans komt. In de TCM (Traditional Chinese Medicine) wordt heel simpel gesteld dat ziekte een ‘disbalans tussen Yin en Yang’ is. Dus wanneer die balans tussen Yin en Yang weer hersteld wordt, zal er ook geen ziekte zijn. Soms is de disbalans al zo lang aanwezig en zo ver gevorderd dat die niet helemaal meer hersteld kan worden, maar er kan meestal wel verbetering van de klachten verkregen worden. Een voorbeeld hiervan is artrose, een chronische en pijnlijke aandoening van één of meerdere gewrichten. Acupunctuur kan niet de artrose wegnemen, maar het kan wel helpen in de doorbloeding van de gewrichten en spieren en maken dat er minder pijn is.

Een aantal voorbeelden van klachten waarbij acupunctuur kan helpen: artrose en andere gewrichtsklachten, bewegingsproblemen, zwakte in de achterhand, stijfheid, pijn, spijsverteringsklachten, huidproblemen, otitis externa (oorontsteking), jeuk, incontinentie, veelvuldig rode of vieze ogen, anaalklierproblemen en bij gedragsproblemen. Bij gedragsproblemen is het belangrijk dat er naast acupunctuur en eventueel homeopathie of kruiden, ook advies van een gedragstherapeut wordt gezocht.
 

Hoe vaak behandelen?

Hoe vaak en hoe lang er behandeld moet worden, verschilt per patiënt en is afhankelijk van hoe lang de klachten al bestaan. Ik adviseer om minimaal drie behandelingen te geven voor we kijken of er genoeg resultaat is om door te gaan. Deze eerste behandelingen kunnen wekelijks zijn, of met 4 tot 6 weken ertussen; dat verschilt per patiënt, hangt af van de klacht en of er bijkomende druppels gegeven worden. Nadien, zolang het goed gaat, is een ‘onderhoudsbehandeling’ te adviseren om te zorgen dat het lichaam in balans houdt; meestal is dit 1 of 2 keer per jaar.
Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met me op .
 

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in veel ziekteprocessen, ook als het niet gaat om spijsverteringsproblemen. Bijvoorbeeld wanneer een dier huidklachten, oorontstekingen of gewrichtsproblemen heeft, is het nuttig om ook naar de voeding te kijken. Wanneer nodig kan ik een gepast voedingsadvies geven gebaseerd op de Vijf Elementen, een onderdeel van de TCM. Voeding kan worden ingezet om een ziekteproces te beïnvloeden en wanneer een lichaam ‘in evenwicht is’, om dat zo te houden.
 

Konijnen

Ondanks dat ik niet meer als reguliere dierenarts werk, heb ik heel veel ervaring met konijnen dankzij mijn vrijwilligerswerk bij de KOA en de konijnenafdeling van het dierenasiel in Amsterdam (DOA) dus ook met de reguliere diergeneeskundige aandoeningen en behandelingen van konijnen. Ik heb zelf niet de faciliteiten om (gebits-) behandelingen bij konijnen uit te voeren. Ik kan regulier medisch advies geven en natuurlijk op holistische manier onderzoeken en behandelen.
 

Waar werk ik?

Op het moment werk ik voor 'kleine huisdieren' alleen bij holistische praktijk Den Hoek, op woensdagen en donderdagen.
Let op: hier zijn de voor de praktijk Den Hoek geldende tarieven en voorwaarden van toepassing. Zie hiervoor:  http://www.holistischdierenarts.nl

 

Telefonisch consult

Het is mogelijk om een telefonisch consult aan te vragen voor uw hond, kat of konijn. Wellicht kan ik telefonisch advies geven. Om een telefonisch consult aan te vragen, klik je hier.

 

Vergoeding door verzekering

Als je dier verzekerd is dan kan de behandeling (deels) worden vergoed, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en (aanvullende) polis.

Aangesloten bij de beroepsverenigingen IVAS en SNVA.
 

Betalingsmogelijkheden

Via een betaalverzoek of overschrijven.

KvK 67068308

Lid IVAS
Lid SNVA

CENTRUM VOOR HOLISME | info@centrumvoorholisme.nl | 06 - 15 36 43 97

CENTRUM VOOR HOLISME
info@centrumvoorholisme.nl | 06 - 15 36 43 97

CENTRUM VOOR HOLISME
info@centrumvoorholisme.nl
06 - 15 36 43 97

Ontwerp: MOSCHDESIGN | Realisatie: De Goudse Wolf